Wij leven in dure tijden: de energieprijzen rijzen de pan uit en ook de producten in de supermarkt worden steeds duurder. Voor mensen die huisdieren hebben, levert dit zorgen op. Niet alleen wordt het steeds duurder om je trouwe viervoeter te onderhouden, ook wanneer deze ziek wordt is het steeds meer de vraag of je dan in staat zult zijn om de zorgkosten te betalen. Gelukkig kun je je hiertegen beschermen aan de hand van een huisdierverzekering. Wij leggen je graag uit wat dit precies inhoudt en hoe je deze verzekering afsluit. Je zult zien dat wanneer je gebruikmaakt van deze polis, je heel veel meer gemoedsrust zult hebben. Je moet er toch niet aan denken dat je je huisdier niet kunt helpen op het moment dat deze lijdt?

 

Een verzekering voor je huisdier

Een huisdierverzekering werkt eigenlijk hetzelfde als jouw eigen ziektekostenverzekering: moet jouw dier naar de dierenarts voor een behandeling, dan wordt een groot deel van deze kosten vergoed door jouw verzekeraar. Let wel, bij een huisdierenverzekering betaal je altijd nog twintig procent van de totale kosten zelf, ongeacht wat de behandeling is. Daar tegenover staat echter wel dat je verzekeraar tachtig procent van de kosten op zich neemt dus een goede verzekering scheelt een behoorlijke slok op een borrel. Moet jouw dier dus een behandeling ondergaan, dan kun je gewoon naar de dierenarts gaan om hem te laten behandelen.

 

Een verzekering voor je kat

Heel veel mensen in Nederland hebben een kat. In dat geval is het goed om eens na te denken over een katten verzekering. Heb je het idee dat jouw kat sterk afvalt en weet je maar niet waarom, dan kun je je verzekering aanspreken om met je kat naar de dierenarts te gaan. Deze zal vervolgens kijken wat het probleem is en waar mogelijk je kat behandelen. De factuur kun je uiteindelijk indienen bij je verzekeraar en deze betaalt tachtig procent van de gemaakte kosten. Mocht blijken dat je kat niet meer te redden is, dan kun je je verkering ook gebruiken om je kat te laten inslapen. Laten we echter hopen dat het zover niet hoeft te komen. Sluit je een verzekering af, dan kun je ook eerder naar de dierenarts gaan waardoor de kans veel groter is dat je ernstige ziektes in een vroeg stadium ontdekt.

 

Hoe sluit je deze verzekering af?

Wanneer je graag een huisdierenverzekering wilt afsluiten, dan kun je even naar de site van bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij als Univé gaan. Hier kun je alle voorwaarden even goed doornemen en bekijken wat wel en wat niet verzekerd is. Spreekt deze verzekering je aan, dan kun je hem met een paar klikken op je muis afsluiten. Vaak is dit alles binnen een paar dagen geregeld. Wil je pakketkorting pakken? Zorg er dan voor dat je meerdere verzekeringen bij Univé afsluit. Hoe meer verzekeringen je hier neemt, hoe groter je korting kan worden. Dat is altijd mooi meegenomen.